Dhal de lentejas rojas

Dhal de lentejas rojas

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Dhal de lentejas rojas. It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Dhal de lentejas rojas is one of the most favored of recent trending meals on earth. It's enjoyed by millions daily. It is simple, it's quick, it tastes yummy. Dhal de lentejas rojas is something that I have loved my entire life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Dhal de lentejas rojas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Dhal de lentejas rojas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Dhal de lentejas rojas using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.

Hacía tiempo que tenía ganas de cocinar algo oriental, que me transportara a esos países árabes, donde la arena se funde con el sol y donde el comer se rodea de sentidos.
Es que la comida árabe e india, de todas las comidas del mundo, son las que más me gustan. Quizás sea por su proximidad a la nuestra, o bien por sus especias. El caso es que no me aburro de ellas.
Hacía tiempo que había comprado estas lentejas rojas, que tenía guardadas para una ocasión especial. ¿Y no os parece especial la celebración de cumpleaños de un hijo? Pues ala, que me he puesto a hacerlas.
El resultado nos ha encantando. Espero que también a vosotros.
Además, como las lentejas rojas son de rápida preparación, ni siquiera hay que dejarlas a remojo, aunque es conveniente lavarlas en abundante agua antes de su uso.
#CookpadCocinaConAlexa

Ingredients and spices that need to be Take to make Dhal de lentejas rojas:

  1. 350 grs lentejas rojas
  2. 2 zanahorias
  3. 1 cebolla
  4. 1 diente ajo
  5. 1 pimiento rojo
  6. 2 cucharadas tomate concentrado
  7. 1 cucharada jengibre fresco picado muy menudo
  8. 1 cucharada curry
  9. 1 cucharada comino
  10. 1 cucharada garam masala
  11. 1 cucharada sal
  12. 1 rama canela
  13. 1 pizca chile en polvo (todo depende de lo que os guste el picante)
  14. 1 vaso leche de coco
  15. 1 litro agua
  16. 1 poco aceite de oliva

Steps to make to make Dhal de lentejas rojas

  1. Antes de nada, picamos muy menudas todas las verduras por separado.
    También tendremos preparado en un recipiente las especias: jengibre, comino, curry, garam masala, sal, chile y la canela.
    De esta forma nos va a resultar mucho más fácil y rápido preparar nuestra receta.
  2. En una olla pondremos una base de aceite de oliva y agregamos la cebolla y el ajo muy picados.
    Removemos y dejamos que se haga a fuego medio durante unos diez minutos.
  3. Agregamos el pimiento rojo y las zanahorias también picadas muy menudas, aproximadamente del tamaño de la propia lenteja.
    Dejaremos que se hagan también a fuego medio unos 5 minutos.
  4. Añadimos las lentejas, las especias, el agua y el concentrado de tomate. Subimos el fuego hasta que rompa a hervir.
    En ese momento bajaremos el fuego y tendremos la precaución de remover de vez en cuando.
    Añadimos la leche de coco y haremos a fuego medio, con la olla tapada, durante unos 40 minutos.
  5. Una vez que veamos que las lentejas están hechas podemos retirarlo del fuego.
    Puede quedar con poca agua, con lo que, o bien añadimos más para que quede más suelto, o lo dejaremos así.
    En mi casa nos gusta más bien secote, pues las lentejas se deshacen y recuerda al hummus.
    De hecho, están muy buenas con pan indio.
    Se le puede echar zumo de naranja, y tomar mezclado con yogur o con arroz basmati, eso al gusto.
    Que aproveche

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly find that you have extra all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you intend to offer a recipe that makes use of less or more ingredients or is a little essentially hot, you can make simple adjustments to achieve this objective. In other words, begin making your recipes promptly. As for basic food preparation skills for novices you do not require to learn them but just if you grasp some easy cooking methods.

This isn't a complete overview to fast as well as simple lunch dishes however its good food for thought. Ideally this will get your imaginative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that is going to wrap this up with this special food Step-by-Step Guide to Make Any-night-of-the-week Dhal de lentejas rojas. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Mejillones al vapor sin más

Ensalada de pasta

BLW Ideas Hummus de berenjena