Lombarda con manzana, pasas y piñones
Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Lombarda con manzana, pasas y piñones. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Lombarda con manzana, pasas y piñones is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is appreciated by millions every day. It's easy, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Lombarda con manzana, pasas y piñones is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Lombarda con manzana, pasas y piñones, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lombarda con manzana, pasas y piñones delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lombarda con manzana, pasas y piñones is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Lombarda con manzana, pasas y piñones using 8 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Desde hace muchos años es costumbre que por esta época en casa de mi madre se prepare lombarda, y es que no todos los platos navideños tienen que ser altamente calóricos, es más, creo que es un buen plato para corregir dichos excesos y prepararla en cualquier otro momento del año.
La lombarda es una col o repollo morado que en mi opinión es mucho más suave que la tradicional y con un sabor mucho más neutro, por lo que es perfecta para aquellos que no les va mucho esta verdura y resulta genial para combinar con todo tipo de sabores como es el caso.
Ingredients and spices that need to be Get to make Lombarda con manzana, pasas y piñones:
- 1 lombarda (800 gr. aproximadamente)
- 2 manzanas
- 120 grs. uvas pasas
- 40 grs. piñones
- 150 ml. vino blanco
- 1 cebolla grande
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal
Instructions to make to make Lombarda con manzana, pasas y piñones
- Partimos la lombarda y la cortamos en juliana (no demasiado fina) evitando los trozos más duros del tronco.
- La cocemos en una olla con agua durante 15 minutos. Si lo preferimos la podemos hacer en 5 minutos en olla rápida.
- Mientras tanto ponemos a remojo las uvas pasas con el vino blanco para que se hidraten.
- También podemos tostar los piñones aunque muy poco tiempo ya que se queman muy rápidamente.
En una sartén pochamos la cebolla y la manzana que tendremos cortada en dados. Cuando tenga color añadimos el vino blanco en el que teníamos hidratando las pasas. Cocinamos hasta que se evapore todo el alcohol. - Incorporamos las pasas y los piñones.
- Por último escurrimos la lombarda cocida y añadimos a la sartén. Cocinamos todo junto durante 5 minutos más, corregimos el punto de sal y la tendremos lista.
- A mi me gusta darle un toque de vinagre una vez servida en el plato.
- Además podemos incluir alguna variante que también le sienta muy bien, como ajos al sofrito o nueces o ciruelas pasas.
- La podemos servir como primer plato o como acompañamiento a una carne. Tanto templada como bien caliente. Sin duda una receta sana y perfecta para dejar atrás los excesos de estas fechas.
¿Os animáis a probar?
As your experience and self-confidence grows, you will certainly discover that you have more natural control over your diet and adjust your diet to your individual tastes in time. Whether you want to serve a dish that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make straightforward adjustments to attain this objective. Simply put, begin making your recipes in a timely manner. When it comes to basic food preparation abilities for newbies you don't need to learn them yet just if you grasp some straightforward cooking strategies.
This isn't a complete guide to quick and also simple lunch recipes yet its good something to chew on. Ideally this will obtain your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this special food Step-by-Step Guide to Make Any-night-of-the-week Lombarda con manzana, pasas y piñones. Thank you very much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment