Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta

Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta

Hello everybody, it is Brad, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a special dish, Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta. It is one of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta is something which I have loved my whole life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta is 20 bolitas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta estimated approx 2 horas.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta using 23 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

Estas bolitas (koftas) de lentejas rojas (dal) me han sorprendido por lo fáciles que son y lo crujientes que quedan. Por supuesto, son 100% #veggie ! Hasta mi hijo de 2 años las ha comido!!! Eso si, han de ir acompañadas de alguna salsa sino pueden resultar algo secas, tienen una textura muy parecida al falafel. En mi caso, os propongo un curry de coco muy sencillo pero, una salsa de yogur o de tomate, le debe ir genial también.

#mirecetario

😉En Instagram: Cook_and_jud

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta:

  1. Bolitas lentejas
  2. 200 gr lentejas rojas
  3. 2 zanahorias
  4. 2 dientes ajo
  5. 3-4 ramitas cilantro
  6. Sal
  7. 1 cucharada harina de garbanzo o pan rallado
  8. Aceite de oliva o aceite de girasol para freir
  9. Curry de coco
  10. 1 diente ajo
  11. 1/2 cebolla
  12. 1 pimiento rojo
  13. 1 tomate triturado o a trozos pequeños sin piel
  14. 1/2 cucharadita cúrcuma
  15. 1/2 cucharadita cómino
  16. 1/4 cucharadita canela
  17. 1 vaso agua
  18. 1/2 vaso leche de coco
  19. Aceite de oliva
  20. Sal y pimienta
  21. Acompañar con
  22. Arroz basmati
  23. Salsa de yogur (yogur griego natural, sal, pimienta y cilantro)

Steps to make to make Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta

  1. El proceso es facilísimo pero, hay que acordarse de poner en remojo las lentejas 1h30 antes de hacerlas. Mientras, vamos a hacer el acompañamiento. En la receta que os presento, curry y arroz basmati que se ha cocinado en la vaporera.
  2. Preparar las verduras, rallar o trocear al gusto deseado el tomate y el pimiento, y las especias, así como el agua y la leche de coco.
  3. Pochar la cebolla y ajo junto a las especias unos pocos minutos. Añadir el tomate y el pimiento. Cinco minutos después, añadir el agua y la leche de coco.
  4. Dejar a fuego medio unos 15 minutos y corregir de sal. Si la queréis más espesa, dejar más tiempo, eso si, ir removiendo.
  5. Para las bolitas, escurrir bien y triturar todos los ingredientes en la procesadora. Con paciencia, lograremos una masa homogénea. Probar y corregir de sal. Calentar dos dedos de aceite en una sartén.
  6. Lo ideal es ir haciendo las bolitas mientras las freímos, un poco como con los buñuelos. Es una masa difícil de manejar porqué es enganchosa pero, tan pronto entra en contacto con el aceite caliente, cambia y con un tenedor se da la vuelta sin problemas.
  7. Las iremos poniendo en papel de cocina para que absorba el exceso de aceite. Servir recién hechas ya que pierden esa textura crujiente como cualquier frito.
  8. Para el arroz (de vuestra elección ideal Basmati), seguir las instrucciones del paquete. Si queréis aderezar con la salsa de yogur, simplemente salpimentar un yogur natural y añade cilantro bien picado.

As your experience and self-confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet plan as well as adapt your diet plan to your personal tastes with time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or even more ingredients or is a little bit basically zesty, you can make straightforward modifications to attain this goal. Simply put, begin making your recipes on schedule. When it comes to standard cooking skills for beginners you do not require to learn them yet only if you understand some straightforward food preparation methods.

This isn't a total overview to fast and very easy lunch recipes yet its great food for thought. Ideally this will certainly get your innovative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this special food Recipe of Quick Curry de bolitas de lentejas o Dal Kofta. Thanks so much for your time. I am sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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